I dag har jeg vart så heldig til å få lov til å være med å på Gulltaggen.
Gulltaggen er årlig faglig konferanse innen Digital markedsføring. Det har blitt en arena for kompetanse og kunnskapsdeling for folk som jobber med digital markedsføring, kommunikasjon, kreativitet, innovasjon og ledelse.

Jeg hørte på flere forskjellige presentasjoner fra bland annet Snapchat, Facebook, spacemaker og andre selskaper som er svært oppdaterte på digitaliseringen i moden tid.

Hele dagen har vart inspirerende og jeg føler meg fylt av just inspirasjon og kunnskap, og tenkte jeg skulle dele noe av det jeg hørte her.

Programmet for dagen
Foto: Privat

Den første presentasjonen jeg hørte var veldig bra. Det var Isabell Ringnes fra Tenk.

Fokuset til Isabell handlet om teknologiens utvikling og kvinner sin rolle her. Hun var selv en av 80 studenter som tilbringer 3 måneder hos Nasa i sillcon valley. Her ble hun lært alt som er å læra om teknologi – og det ble starten på hennes reise innom just det digitale.  

Som sikkert både du og jeg har hørt før, nevnte Isabell og det at fremtiden spår at 40% av de bedrifter vi kjenner til i dag vil forsvinne men nyere tall viser og at

65% av dagens barnehagebarn kommer å jobbe ved jobber som ikke finnes 2019.

Verden har utviklet seg fortere de siste 20 årene – enn den gjort noensinne før.  “Internett har kommet for å bli ”  sa man på 2000 tallet. Ja det stemmer- men det er ikke teknologien som er utfordringen her fortsetter Isabell- det er menneskene bak den.

Isabelle Ringnes
Foto: Privat

Mangfold er nøkkelen!


Akkurat som vi kan lese i boken ”Ask, measure,  learn” skrevet av Dutta og Finger kan en enkel omgjøring av en setting eller et tankesett gjøre stor forskjell for å skape gevinster. Isabell er enig. Og hun mener mange bedrifter tenker:”Hvor mye vil det koste å implementere mangfold” isteden for å tenke langsiktig som

”Hvor mye vil det koste å IKKE implementere mangfold”

Vi vet av forskning på menneskers atferd at vi liker å ansette personale som er lik oss selv men Isabell mener vi må tenke utenfor boksen her og fokusere på disse tre punktene.

1. Klare å se hvert eneste talent i bedriften.

2. Rekryttere fra hele befolkningen.

3. Se til at produktene man skaper – har riktige effekter.

Kvinne i et mannsdominert yrke

Isabelle tok flere eksempler fra hennes fortid hvor kommentarer og beteende fra menn ikke alltid var like heldige. Å flere studier viser hvor langt ifra hverandre kvinner og menn er, lønnsmessig (ofte i lederposisjoner), autoritært og gjennom fordommer (kvinner skal være hjemme med barnet og får derfor ikke jobben)

Er gjenkjennings teknolgi smart?

De automatiske førerløse bilene er her. Men det tar tid å få på plass alt det praktiske og detaljer- detaljer som kan få katastrofale konsekvenser. Isabell gav oss et eksempel på gjenkjenningsteknologiens utfall.

Mange av disse digitale utviklerne er menn. Og hvordan vi kan vite det handler om utviklingen i flere apper som er konstruerte og kanskje kun testet på menn, og faktisk har fungert bedre på vita menn.  I løpet av dagen på gullruten fikk vi høre flere fall av som gjenspeiler det. Enten om det var en røst-gjenkjenning som gjorde det vanskeligere å registrere lysere røster eller noen av de apper man utviklede hvor du hadde mulighet å måle kolesterol, sukkerverdi, søvn etc. De var nok ikke testet på kvinner med både lysere røster og syklus en gang i måneden.

google+ hadde den omskrevne appen hvor man sammenlignet bilde tjenester av ansikter, som appen kategorisert i navn og her ble en svart man sammenlignet med en gorilla.  

Problemstilling: Hva om en av disse førerløse bilene havner i en situasjon hvor bilen i full fart kan svinge til venstre og drepe en hvit man som går over gaten og som ”bilen” gjenkjenner til 100%.

Eller svinge til høyre og drepe en svart man som ”bilen” gjenkjenner til 60%, som et menneske.

Det er SVÆRT viktige detaljer i programmeringen som må på plass i denne nye digitaliserte verden sa Isabell med kraft- og vi lyttet!!

Isabelle Ringnes holdt en så bra og inspirerende presentasjon at jeg nesten glemte drikke kaffen min. Men det var altså ikke kun Isabell som var på gulltaggen. Jeg rakk 7 presentasjoner til.

Både Josefine Billstrøm fra facebook og Steffen Rabben fra snapchat hadde bra innhold.

Steffen pratet om de forskjellige forretnings funksjonene snapchat har.

Steffen Rabben på Gulltoppen
Foto: Privat

Fun facts of Snapchat

*På nyttårsaften 2018 var snapchat den mest brukte appen i hele Norge .
*Snapchat har 2 miljoner daglige brukere.
*44% tar snapchat på flyplasser.

Han pratet om effekten av filter og hvordan bedriften benytter seg av reklame i en eller annen form i snapchat. Telenor, Freja og Lekerol er kun noen som har benyttet seg av den type reklame. Lekerol gikk opp 10%  i salg etter sin promotering på snapchat.

Coca cola spillet var og en smart ide – hvor du får opp en video på snap hvor du skal finne kola flasken i et rom, når du funnet den kan du legge inn svaret ditt på cocacola.no å være med i trekkingen av kinobilletter. Geniale salgstriks for å fange kunden inn i bedriftens system- sånn at du og kan sende ut tilbud og reklame per mail senere.

Hyperreality
Det mest sympatiske presentasjon jeg så i dag var Alysha Naples fra Tin drum. Hun pratet om Hyperreality.

Her gikk hun mer i dybden på at vi alle mennesker vil høre hjemme en plass. Vi vil høre til og passe inn- men langt fra alla finner en plass eller et sted å passe inn i.

Fremtiden handler om digitalisering- men hvem bestemmer reglene? Fordi vi mennesker ser etter regler, retnings linjer og vi er egentlig ganske desperate for å at ting skal fungere- men hvordan når vi er så forskjellige.

Hyperreality handler om at du får en ny arena å eksistere på. Det er en blanding av virkelighet og 3D- og du vet nesten ikke hva som er sant og hva som ikke er.

Se hva Alysha mener her:

Om det er sunt- det vet jeg ikke- men Alysha mener dette er fremtiden!!

Super dag på Gulltaggen, og det skal oppleves igjen neste år!!!