EMELIE WADSTRØM

My WordPress Blog

4 IRL

Innovasjon, teknologi, kontinuerlige forandringer og den 4 industrielle revolusjonen er samtal og temaer som går igjen i dagens samfunn. Vi mennesker tenker kontinuerlig på hvordan vi kan effektivisere levemåten våres på- både fra organisasjons til det individuelle perspektivet.

For 10 år siden fantes ikke Snapchat, instagram, Siri eller tinder- og vi har ida veldig vanskelig å skjønne eller huske hvordan eller hva vi drev med på fritiden før.
I dag kan du utføre robotkirurgi på pasienter, eller ta en Drone taxi i Dubai. År 2020 sier den kinesiske regjeringa at 50% av alle nyproduserte biler vil være førerløse. Det er 1 år til.  ”Å ta bort sjåføren reduserer kostnadene til en bedrift med 50%” sier forleser Arne Krokan i timen som svar på mine funderinger om- hvorfor må vi gå så fort frem. Da skjønner man at det blir et spørsmål om kostnad for bedrifter. Tenk så mye penger en organisasjon kan spare. Ingen arbeidsgiver avgift, inga sykepenger skal utbetales og feriepenger til utbetaling forsvinner.

Men hva med taxi, buss eller lastebils sjåføren? Hva skal dem jobbe med når jobbene deres forsvinner til automatiserte kjøretøy? Mobilisering blir høyaktuelt. Å utnytte kompetanse en bedrift allerede besitter gjennom sine ansatte. Nye jobber vil dykke opp kanskje i samme bedrift eller andre bedrifter- jobber vi kanskje ikke kjenner til i dag.

Verden er i en forandring med en fart vi ikke sett før- og det gjelder for oss som er med på reisen å fokusere positivt!! Det vil være enkelt for noen- vanskelig for andre- men en sak er sikkert- det er ikke noen vei tilbake. Vi er i den 4 industrielle revolusjonen og det er teknologisk forandring som står på første plass!

Bilde: elenabs

2 Comments

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

  2. Hi there! Such a good post, thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 EMELIE WADSTRØM

Theme by Anders NorenUp ↑